Filmöversyn spolades av kommunen

Film på Gotlands informationsansvarige Anna-Karin Sandström har sagt upp sig från sin tjänst. Hon anser att det är brist på samordning i den gotländska satsningen på filmproduktion och hon känner sig motarbetad av kultur- och fritidsförvaltningen.

En översyn av organisationen och en handlingsplan för framtiden som Film på Gotland ägnat mycket arbete åt, drogs i våras in av kultur- och fritidsförvalningens chef Ulla Pettersson, enligt Anna-Karin Sandström.

Men Ulla Pettersson hävdar att hon aldrig gett Film på Gotland något uppdrag att göra en översyn där filmproduktionen i Fårösund ingår.

Anna-Karin Sandström tror att kommunens agerande kan bero på att det är obehagligt att det framkommer att filmsatsningen varit fel från början.

Hon förstår inte varför kommunen inte vill kännas vid förslaget på att filmsatsningen borde samorganiseras istället för att konkurrera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".