Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Skärpta krav på gårdstillverkning

När livsmedelslagen skärps efter nyår måste de flesta små gårdstillverkarna på Gotland gå kurser och bli godkända för att fortsätta att sälja sina produkter.

Riina Noodapera på Hushållningssällskapet hoppas att inte de många honungs-producenterna och marmelad-tillverkarna lägger ned sin versamhet.

- Jag hoppas att det inte blir mer byråkrati och mer papper att fylla i, säger Riina Noodapera.

Hon ser det istället som en chans för producenterna att utvecklas och bli bra på det de gör. Och även de små tillverkarna kommer att ha råd att gå kurserna som kommer att vara kraftigt subventionerade, och en del kurser kommer även vara gratis.

Och Riina Noodapera tror att de skärpta reglerna kommer att göra det lättare för små tillverkare att sälja sina produkter eftersom kvalitén garanteras på ett tydligare sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".