Oklart med namn på ny stadsdel

Det är oklart vem som kommer att bestämma vad det nya området i södra i Visby ska heta. Det handlar om gamla P18:s regementsområde.

Planarkitekten Anders Rahnberg vid stadsarkitektkontoret kan  inte svara vad namnet blir. Det historiska namnet är Visborgsslätt och det förordas av Rahnberg.

Vasallen som äger P18-området tycker att Visborgslätt låter som ett militärt övningsområde. Ett blivande livaktiga företagscentrum vill man istället bara kalla Visborg eller Visborgsområdet.

Problemet är att det redan finns en stadsdel som heter Visborgstaden, som är granne med gamla P18 och namnen skulle därför lätt kunna förväxlas.

Troligt är dock att synpunkter på namnet kommer fram när den nya översiktsplanen för Visby ställs ut och går på remiss i mars. Då presenteras också hur den nya stadsdelen ska se ut där huvudgatan nu heter Visborgsvägen.

Alla kan lämna in förslag till stadsarkitektkontoret i mars på vad den nya stadsdelen kan heta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".