Tvåhundra jobb bort från kommunen

Tvåhundra tjänster måste bort från kommunen för att få budgeten i balans. Men någon höjning av kommunalskatten blir det inte enligt den borgerliga majoriteten i budgetberedningen, som nu är färdig med sitt förslag till nästa års budget....
- Det blir ett fortsatt hårt besparingsarbete för att klara de ramar som finns i budgetförslaget, säger kommunalrådet Hans Klintbom, centern. Han tror att personalminskningen på 200 personer kan ske utan att några får sparken. Nämnderna måste hålla sina ramar, men det handlar också om att ta bort verksamheter som inte är lagstadgade. Oppositionsrådet Jan Lundgren vill däremot höja kommunalskatten. -Läget är allvarligt och det krävs kraftfulla åtgärder för att komma till rätta med budgetunderskottet. I jobbet med att minska kostnaderna ingår också att minska antalet anställda i kommunen, anser oppositionen som därvidlag är överens med den borgerliga majoriteten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".