Nya byggplaner för stormarknad i Visby

Konsum på Gotland vill köpa mark av kommunen vid Arbetarrörelsens hus för att kunna bygga en ny stormarknad någonstans mellan Romarondellen och Linds växthus.

I ett brev till tekniska förvaltningen skriver Per-Åke Sandsjö som är vd för Konsum Gotland, att de är ”mycket intresserade” av att köpa tomter av kommunen i kvarteret Stenhuggaren i Visby

Han vill inte kommentera planerna innan han vet vad kommunen tycker. Men han säger att ända sedan de fick nej på byggplanerna i Rävhagen har de letat en ny plats att flytta stormarknaden Coop Forum till från Östercentrum.

Byggnadsnämndens ordförande socialdemokraten Bo Björkman tycker att det är oerhört positivt att Konsum hittat en plats de är intresserade av. Han tror att både köp och bygglov kommer att gå snabbt och hoppas nu att Östercentrum ska bli en riktig galleria.

ICA har redan tidigare sagt att de vill ha en stormarknad i samma område. Och fastighetsägaren Hans-Göran Eklund har redan fått bygglov på sin tomt där på en 6.000 kvadratmeter stor lokal för handel.

I brevet till kommunen skriver Konsum Gotland skriver att de vill ha kontakt med kommunen omgående för att diskutera hur köpet ska genomföras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".