Kontaktcenter till Fårösund

Samhall vill flytta sitt Kontaktcenter i Slite till Kustparken i Fårösund redan i höst. Det innebär att 18 personer som idag sköter Samhalls telefonväxel flyttar med, plus att man räknar med att kunna anställa ytterligare personer.
I KA 3s gamla lokaler i Kustparken hoppas Samhall kunna hitta nya kunder att erbjuda olika telefontjänster och andra uppdrag. Avsikten är också att kunna ha utbildningsverksamhet i framtiden. Den nya verkamheten i Fårösund beräknas växa med 50 procent inom några år. Kvar i Slite blir ett tiotal personer som har bemanningsuppdrag vid Cementa eller olika städarbeten. Hela Samhalls verksamhet inom rehabilitering och arbetsträning är inriktad på att övergå till mer tjänstearbeten. På Gotland innebär det att antalet som arbetar inom service och tjänster förväntas öka från idag ett 80-tal till 140 om två år, samtidigt ska industrijobben minskas. Idag arbetar sammanlagt 390 personer på Gotland med både möbelindustri, elektroniktillverkning, städservice, bemanningsverksamhet och så kontaktcentret. Flytten av kontaktcentret till Fårösund kan i det här fallet också göra det lättare att slussa ut de som arbetar i vanliga jobb, tror platschefen Cecilia Karlsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".