Ensam kock på två restauranger

Ägarna till kina-restaurangen vid Södertorg i Visby har letat en kock som kan asiatisk matlagning i ett års tid till sin nya restaurang på Skarphäll. Men trots att det finns arbetslösa kockar både på Gotland och på fastlandet har de inte fått tag på någon - de har till och med sökt i hela Europa.

Än så länge är Wong Chee Weng ensam kock i båda köken och åker fram och tillbaka mellan Södertorg och Skarphäll. Han driver restaurangerna tillsammans med sin fru Kon Fong Lew, och hon tycker att det är synd att byråkratin gjord att de missade en kinesisk kock i Malaysia som ville ha jobbet.

Det var i somras som semesterledighet på fack och myndigheter försenade tillståndet, och när allt var klart hade kocken fått jobb i Malaysia. Nu när alla tillstånd är klara ska de åka till Malaysia för att fira kinesiskt nyår i slutet av januari och försöka hitta en kock där.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".