Dyrare att se Jerry Williams i Visby

Biljetterna till Riksteaterns föreställning Ringside med Jerry Williams som ges på Borgen i Visby i vår, kostar 500 kronor på Gotland. Men på fastlandet kan man se samma föreställning för mellan 100 och 300 kronor.

Ingrid Mallin är ordförande i Visby teaterförening som satt priset, förklarar det med att teaterlokalen i Borgen bara tar 300 åskådare och det var den enda lokal som hade en tillräckligt stor scen för föreställningen.

Produktionen kostar över 70 000 kronor och till det kommer diverse kringkostnader.

- Vi har aldrig haft en produktionen där vi behövt ta ut så mycket pengar för att få det att gå ihop. Och det måste gå ihop eftersom vi inte får något anslag för det här, säger Ingrid Mallin.

Jerry Williams manager för föreställningen Ringside, Göran Appelkvist, är förvånad att arrangörerna på Gotland tar ut så mycket som 500 kr. Han tycker att 500 kr låter mycket, men han vill inte kommentera det mer än så.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".