Centern säger nej till flygskatt

Centerpartiet på Gotland säger nej till regeringens förslag till flygskatt. Centern anser att Gotlands ö-läge innebär att regeringen måste ta regional-politiska hänsyn.

Införandet av en flygskatt får stora negativa konsekvenser för det gotländska samhället, näringslivets möjligheter samt turismens utveckling.

Skatt på flygresor kommer att innebära färre resenärer till följd av prishöjningen och därmed stora problem att upprätthålla bra trafik till och från Gotland med flyg.

Det skriver centerpartiet på Gotland i ett remissvar till finans-departementet.

Gotland är den region i landet som har sämst alternativa transportmöjligheter och därför har flyget, liksom tillgången på goda färjeförbindelser, en avgörande roll för den lokala utvecklingen.

Centerpartiet på Gotland anser därför att Gotland och Visby flygplats bör likställas med flygplatser inom stödområde A och helt undantas från flygskatt på samtliga resor till och från Gotland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".