Forsberg sitter fortfarande anhållen

Som vi rapporterade redan igår genomfördes en razzia - en husrannsakan - hos Destination Gotland och vd:n Sten-Crister Forsberg frihets-berövades. Allt till följd av de misstankar om bedrägeri som Rikstrafiken anmält till Ekobrottsmyndigheten.

Rikstrafikens generaldirektör Staffan Widlert tycker att det är bra att misstankarna nu utreds.

Rikstrafiken och Destination Gotland har en gammal tvist --ännu ej avgjord. Den handlar bland annat om bränsleförbrukningen på båtarna.

Rikstrafiken tror att staten kanske betalar för mer bränsle än båtarna drar. Men tvisten är en sak. Brottsmisstankarna om bedrägeri en upptrappning av det som Rikstrafiken kallar avtalsbrott.

Destination Gotland anmäldes till Ekobrottsmyndigheten för att ha begärt ersättning för de hamnförändringar som gjordes som anpassningar till de nya snabbfärjorna. Så omfattande och dyra ombyggnadsarbeten, hävdar Staffan Widlert, att Rikstrafiken aldrig skulle ha gått med på att betala - om det varit kända i förväg.

Sten-Crister Forsberg satt fortfarande anhållen på onsdagsmorgonen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".