50 jobb ska bort årligen

Kommunstyrelsen har idag beslutat att den kommunala organisationen ska göras om. De kommunala förvaltningarna ska ingå i en koncern som styrs från ledningskontoret och beräknas då spara 120 miljoner kronor till 2010. Det väntas också innebära att antalet kommunanställda kommer att minska med omkring 40-50 personer per år.

Det är också klart att kommunens förvaltningar ska flytta ut ur Visby innerstad. Visborgsslätts militära lokaler är första alternativet, men även ett nybygge på Visborsslätt eller Flextronicslokalerna finns kvar som möjliga alternativ.

Utflyttningen väntas vara klar till hösten 2008 och innan dess ska kommunen också ha kommit överens med vem som ska ta över de kommunala lokalerna i innerstan och bygga om dem till bostäder. Efter votering idag med siffrorna 9-6 beslutades att i första hand förhandla med byggföretaget Peab.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".