Kraftig utbyggnad av Snäcks camping

Länsstyrelsen på Gotland är positiv till en kraftig utbyggnad av Snäcks camping. Men bara om området används för tillfälligt och inte permanent boende. Det är främst flygtrafiken som gör området olämpligt för permanent boende, anser länsstyrelsen.

Det är Gotlands kommun som tagit fram en detaljplan för Snäcks camping. En plan som vill göra det möjligt att bygga över 400 bäddar i området utöver de 45 villavagnar som finns där idag.

Men samtidigt som länsstyrelsen säger ja till planen så konstateras att området är av riksintresse. Det innebär bland annat att fornlämningar, växter och vattendrag inte får skadas. Samtidigt konstateras av både bäckar och fornlämningar har skadats vid byggandet av villavagnarna.

I övrigt väcker utbyggnaden kraftig kritik. Både från boende i närheten, polisen, luftfartsverket, länsmuseet och naturvårdsintressenter.

Synpunkterna ska nu tas med i det förslag som sen läggs fram för byggnadsnämndens för beslut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".