Mer jobb på Samhall på Gotland

Samhalls fabriker på Gotland har fått mer att göra. I slutet av förra året gick uppemot tjugo industrianställda sysslolösa. Men nu har både fabriken i Visby och Klintehamn fått nya beställningar.

Många jobb försvann i Visby när Samhall fick lägga ned möbeltillverkningen åt Ikea och även i Klintehamn har det varit stiltje sedan kretskortstillverkningen upphörde. Men nu är maskinerna åter igång. I Klintehamn ska man tillverka ergonomiska skaft till golvmoppar och en produkt med olika elektroniska komponenter.

I Terra Nova tillverkas kablage till Ericsson. Det monteras också trehjulingar för barn och så snickras en mängd olika saker för trädgården, både i Visby och Klintehamn. Det handlar om klättertorn för rosor, en drivbänk, kompost och hallonstöd. Och trädgårdhjälpmedlen har Samhalls personal själva varit med om att ta fram åt företaget Granngården.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".