Vårdcentraler i privat regi

Hälso och sjukvårdsförvaltningen föreslår nu till politikerna att Fårösund, Slite, Hemse och delar av Visby vårdcentraler läggs ut på privat regi redan nästa år. I höst skall upphandlingen ske, enligt förslaget.
Jan-Olov Henriksson, sjukvårdsdirektör föreslår att upphandlingen skall ske redan under hösten och i nästa år skulle då Fårösund, Slite, Hemse och delar av Visby vårdföravaltningar drivas i privat regi. Anledningen till privatiseringen är inte att spara pengar, enligt Jan-Olof Henriksson utan man tror att en privat verksamhet kan ge en bättre kvalite. Det skall inte bli dyrare att gå till en privat vårdcentral än en kommunal, i upphandlingen är det bestämt vilket pris vårdtagaren skall betala för ett besök. Första juli skall hälso och sjukvårdsnämnden ta ställning till det här förslaget som alltså kommer från förvaltningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista