Önskemål om servicekontor i Slite

Tio kommunanställda i Slite vill att orten ska få ett lokalt servicekontor precis som det som finns i Hemse. Däremot är de tveksamma till att utlokalisera kommunens löneadministration till Slite.

De anser att deras lokaler i kommunhuset i Slite är väl anpassade för personer med funktionshinder. Det enda som saknas för att de ska fungera som kommunalt servicekontor för norra Gotland är en receptionist som kan svara i telefon, sköta posten och ta emot besökare.

Därför vill de kommunanställda i Slite att kommunstyrelsen ser över flytten av löneadministrationen till kommunhuset i Slite. Speciellt som kommunen nu har tillgång till rymliga lokaler samlade på en plats i Visby - i militärens gamla lokaler på Visborgsslätt.

I ett brev till kommunstyrelsen skriver de att alla medborgare har rätt till samma service oavsett var de bor. Och de vill gärna ha en diskussion om utlokaliseringen till Slite.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".