Turistföreningen missnöjd med Rikstrafiken

Gotlands Turistförening är mycket kritisk till Rikstrafikens agerande när det gäller färjetrafiken och anbudsförfarandet. Men generaldirektören försvarar polisanmälan.

För att visa sitt missnöje skriver Turistföreningen nu till regeringen, det uppger styrelseordföranden, centerpartisten Hans Klintbom.

Efter ett extra styrelsemöte har nu Gotlands Turistförening bestämt sig för att uppmärksamma regeringen på att turistbranschen inte är nöjd med Rikstrafikens agerande.

Turistföreningen ifrågasätter anbudsunderlaget eftersom inget rederi  varit intresserat av att lägga anbud. Dessutom menar turistföreningen att Rikstrafikens anklagelser och polisanmälan mot Destination Gotlands vd har inverkat mycket negativt på förtroendet.

Exakt hur upphandlingen av färjetrafiken ska ske vill inte Gotlands turistförening lägga sig i, men det viktiga är att staten har det yttersta ansvaret. Att delegera ansvaret till kommun och länsstyrelse är inget alternativ, menar Hans Klintbom, som dessutom tycker de hittills varit för passiva i frågan.

Men Rikstrafikens gereraldirektör Staffan Widlert säger att det inte finns så mycket att be om ursäkt för.
- Vi gjorde en utredning som pekade på ett märkligt hanterande och därför lämnade vi över ärendet för rättslig prövning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".