Privat sjukvård skjuts fram

Privatiseringen av vårdcentralerna på Gotland kan skjutas på framtiden. Fortsatta budgetunderskott och en oförutsägbar valutgång gör att sjukvårdsförvaltningen vill vänta till hösten med detaljerna.
Privatiseringen av Vårdcentralerna skall, enligt tidigare planeringen, påbörjas nästa år med Slite och Fårösunds vårdcentraler. Men inom sjuvårdsförvaltningen vill man alltså vänta med fortsatt planering. Anledningen är att årets sparbeting på drygt 20 miljoner späs på rejält med ett beräknat underskott på 50 miljoner inför nästa år. Sjukvårdsförvaltningen vill vänta tills efter valet med detaljplanering av framtidens privata Vårdcentraler. Medan dagens borgeliga majoritet kräver att pengarna ska tas från verksamheten, så har socialdemokraterna sagt att om de vinner valet i höst och får styra kommunen så ska de höja skatten med 50 öre och på så sätt minska sjukvårdens sparkrav på 8 miljoner.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".