Snöröjningen dyrare än beräknat

Vinterns snöröjning kostade Gotlands kommun 2,5 miljoner kronor mer än beräknat, enligt tekniska nämndens kvartalsrapport.

I flerårsbudgeten, som beslutades vid gårdagens sammanträde, begär tekniska nämnden mer pengar för att klara prisökningarna för bland annat olja och el.

Det måste också vara slut på besparingarna inom fastighetsunderhållet, anser tekniska nämnden.

För att minska trafiksäkerhetsproblemen i Visby ska det bli fler zoner där fordon inte får köra snabbare än 30 kilometer i timmen, har tekniska nämnden bestämt. Dessutom ska det bli ytterligare en 30-zon i Hemse.

I Bingebyområdet ska det bli hastighetsbegränsning på 30 kilometer i timmen inom området som finns innanför gatorna Österväg, Norra Hansegatan, Bingebygatan och Tjelvarvägen.

Också i kvarteret S:t Göran vid Visby lasarett ska det bli 30-zon.

I Hemse ska det bli hastighetsbegränsning på 30 kilometer i timmen också längs Färgerigatan väster om Smissgatan fram till korsningen med Storgatan och omgivande gator i villakvarteren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".