Digital-tv föreslås på Gotland

Gotland skulle kunna bli försöksområde för total övergång till digital tv-teknik. I en skrivelse till regeringen framhåller landshövding Lillemor Arvidsson och kommunstyrelsens ordförande Hans Klintbom att Gotlands geografiska läge och avgränsning är en fördel för en sånt här försök.
Det finns en rad frågetecken kring övergången till digitala tv-sändningar. Enligt en statlig utredning skulle Sveriges Television kunna spara pengar när det gamla analoga tv-nätet läggs ner. Men det finns tveksamheter kring den digitala tekniken och om tittarna är intresserade av att skaffa en digital tv-box. Ett försök på Gotland skulle kunna ge ett bra underlag för hur det analoga nätet kan avvecklas, anser Lillemor Arvidsson och Hans Klintbom. Förslaget innebär att det analoga tv-nätet på Gotland stängs under 2003-2004 och att SVT får hjälpa till med att informera allmänheten och stå för de kostnader som följer med försöket.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".