Björkhaga till salu för 4 miljoner

De socialdemokratiska kvinnoklubbarna på Gotland annonserar nu ut sitt semesterhem Björkhaga i Sanda för fyra miljoner kronor. De saknar pengar att rusta upp det föredetta pensionatet från 1930-talet.
- Det är med smärta och sorg vi har fattat beslutet, säger semesterhemsföreningens ordförande Margareta Carlström-Nilsson.

Vinsten från försäljningen ska de använda till att stödja aktiva socialdemokratiska kvinnor inom partiet och fackföreningsrörelsen för att de ska kunna vidareutbilda och förkovra sig.

Björkhaga har varit semesterhem för kvinnor under 60 år. Genom försäljningen försvinner landets sista semesterhem, tror Margareta Carlström-Nilsson. Men försäljningen handlar inte bara om pengar.

- Vi kanske inte säljer till den som bjuder högst utan till den som har vettigaste idén för vad de ska göra med Björkhaga, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista