Nytt hopp för S:t Nikolai ruin

Nu väcks nya förhoppningar om att få glas in S:t Nikolai ruin för konserter och evenemang. Det är nya positiva uttalanden från riksantikvarieämbetets ledning som väckt den förhoppningen hos Inger Harlevi som arbetar för S:t Nikolaistiftelsen.

De förhandlat i tre års tid för att få till en vädersäkring av ruinen, så att det går att hålla konserter och evenemang där även i regn och rusk. Sen gav stiftelsen upp och skrev ett brev där det stod ”att med det motstånd som vi mött ser vi ingen möjlighet att fullfölja vårt uppdrag”.

Nu vill både riksantikvarieämbetets ordförande och riksantikvarien att inglasningen av ruinen ska genomföras - och de har uttalat förtroende för S:t Nikolaistiftelsen, enligt Inger Harlevi.

Och ingglasningen ska inte påverka S:t Nikolai karaktär.
- Den här ruinen ska ha kvar sin ruinkänsla - där är alla eniga. Men den måste kunna utnyttjas som ett komplement till kongresshallen, säger Inger Harlevi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".