Planer på östersjökongress i Visby 2007

Det planeras en stor Östersjökongress där alla länder runt Östersjön skall mötas i Visby för att knyta kontakter inom turism, näringsliv och kultur. Baltic Sea Convention är arbetsnamnet.
– Vi behöver koordinera östersjösamarbetet och visa på Gotland som brobyggare i området, säger Inger Harlevi (m), en av initiativtagarna.

Det handlar om att knyta kontakter på tvären mellan näringsliv, kultur och turism i de olika länderna. Inger Harlevi som är polsk konsul på Gotland, tycker att det är viktigt att få länderna i östersjöområdet att se sig som en marknad, ett samarbetsområde - som partners och inte som konkurrenter. Och störst gehör har de hittills fått just i Polen.

Enligt planerna som smids av biskopen och Inger Harlevi ska kongressen hållas veckan efter midsommar 2007.
– Veckan är en av de svagaste veckorna på Gotland så både turistföreningen och kongresshallen jublar, säger Inger Harlevi (m) som själv är verksam inom turismbranschen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".