Många internationella högskolekontakter

Högskolan på Gotland har just nu intensiva internationella kontakter runt om i världen. Ökad kulturförståelse och samarbete kring forskning är ledstjärnor i högskolans kontakter.

Gotländska arkeologer drar i österled för att gräva i Kiev. Byggnadsvårdsstudenter reser till Polen för vidare färd österut.

Arkeologer gräver på ögruppen Samoa i Stilla havet och högskolan har haft föreläsare på besök från universitetet där.

Enligt Suk-hi Cho som är internationella samordnare vid högskolan, har Gotland lyckats väl med sina projekt och ligger väl framme när det gäller att få bidrag från Svenska institutet, Sida och Internationella programkontoret som beviljar pengar.

I sommar har högskolan också uppdragsutbildning för studenter från Vitryssland, Ukraina och Ryssland som med hjälp av stipendier kan tillbringa ett par veckor på Gotland för att lära sig förståelse mellan kulturer, vilket Gotland fått pengar till i konkurrens med andra högskolor i landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista