Bristande sex och samlevnadsundervisning

I samband med kommunens besparingar har sex och samlevnadsundervisningen försvunnit från vissa gymnasieskolor på ön. Klamydia har ökat på ön med 38 procent ifjol jämfört med året innan.
Smittskyddsläkaren Per Nilsson menade att en av orsakerna är bristande sex och samlevnadsundervisning på gymnasierna. Han får medhåll av rektor Jan Wallner på Christopher Polhemgymnasiet i Visby. Rektorn menar att sex och samlevand är sorgerligt eftersatt. Det försvann i samband med besparingar inom skolan för ett par år sen, när det bland annat var heta diskussioner om avgifter på skolmat. Att sex och samlevnadsundervisningen i det närmaste försvann ledde aldrig till några stora insändarstormar, men kan i längden bli dyrt för kommunen med fler sterila gotlänningar. Ifjol blev 220 drabbade av klamydia. Till hösten hoppas Jan Wallner ändå att man ska kunna göra en ordentlig satsning, även om det inte är klart hur.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".