Kvinna anmäler Visbyföretag för diskriminering

En kvinna med utländsk härkomst har vänt sig till ombudsmannen för etnisk diskriminering, sedan hon inte fått det jobb i Visby som hon sökt.
Det var i våras som kvinnan sökte en ledig tjänst vid ett privat företag i Visby. Kvinnan ansåg sig ha god utbildning och goda referenser för den lediga tjänsten. Men tjänsten gick till en annan sökande. När kvinnan ringde till arbetsplatsen för att få en förklaring till varför hon inte fått tjänsten och ifrågasatte den andra sökandes meriter, brusade affärsidkaren upp och sade sig inte förstå kvinnans frågor. Kvinnan vill nu att Diskrimineringsombudsmannen,DO utreder huruvida affärsägaren i Visby gjort sig skyldig till diskriminering eller inte. Kvinnan hävdar att hon behandlats orättvist och respektlöst av näringsidkaren. Att varken hennes meriter eller kvalifikationer beaktats utan att hon valts bort på grund av sin utländska bakgrund.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".