Minkfarmen kritiseras av grannar

Bristfällig hantering av gödsel och bekämpningsmedel och dålig bekämpning av flugor och dessutom för hög bullernivå. Det är vad grannar tycker om verksamheten vid minkfarmen i Salthamn norr om Visby.
Det här framgår efter att allmänheten haft möjlighet att säga sin mening om verksamheten. 2 yttranden har lämnats in till Länsstyrelsen på Gotland- båda från grannar till minkfarmen. Sedan årsskiftet 2000-2001 har minkfarmen i Salthamn inte haft något tillstånd för sin verksamhet och har därför ansökt om ett nytt. Miljö- och hälsoskyddsnämnden har tidigare sagt att att den är beredd att ge minkfarmen tillstånd till fortsatt minkuppfödning, men under förutsättning att ägaren till farmen uppfyller en lång lista med krav. I augusti beräknar Länstyrelsen lägga fram ett förslag på ett beslut om farmen ska få fortsätta sin verksamhet eller inte, först ska minkfarmens ägare ge sitt yttrande. Det slutliga beslutet fattas av miljöprövningsdelegationen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".