Strandad förhandling vid gummiföretag

Förhandlingarna om varslet på Trelleborgs Sigma i Hemse har strandat. Fack och arbetsgivare kommer inte överens om hur många som måste sluta.

Till hösten vill gummiföretaget säga upp åtta anställda vid fabriken i Hemse för att istället flytta över en del av tillverkningen till sin fabrik i Estland. Men de lokala förhandlingarna på Gotland om varslet strandade i slutet av maj.

Enligt Andreas Persson som är ordförande för fackklubben på Trelleborgs Sigma strandade förhandlingarna för att de inte är överens om hur många som behöver sägas upp när en del av tillverkningen flyttar utomlands.

Datum för centrala förhandlingar är ännu inte bestämt, och det kan till och med bli efter semestern. Därför kommer överflyttningen till Estland försenas lite, enligt Trelleborgs Sigmas Gotlandschef Håkan Lawebratt.

Trots varslet har Trelleborgs Sigma säsongsanställt tio personer. Enligt Håkan Lawebratt brukar de alltid ha mycket att göra under sommaren, och de ska också arbeta istället för semesterledig personal.

Varslet av 8 anställda vid Trelleborgs Sigmas fabrik i Hemse står alltså fast.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".