Greps för misstänkt stugstöld

En person som varit anhållen i sin frånvaro och efterlyst av polisen på Gotland sen mitten av februari, har nu påträffats och gripits i Göteborg. Mannen är skäligen misstänkt för olovligt förfogande i samband med försäljningen av en del hus och gamla baracker vid Bungevikens camping.

Det var i slutet av hösten 2004 som ägaren till campingplatsen i Bungeviken upptäckte att stugor och baracker försvunnit från området. En polisanmälan gjordes mot den man som arrenderat campingen. Mannen kallades till förhör, men gick inte att få tag i eftersom han saknade fast adress. Han anhölls då i sin frånvaro, skäligen misstänkt för olovligt förfogande eftersom han, enligt ägaren till campingen inte hade tillåtelse att göra sig av med några byggnader.

Ägaren menar att det handlar om nio stugor värda 270 000 kronor. Mannen själv menar att stugorna var värda en tiondel. Hans ekonomi har länge varit dålig med skulder hos kronofogden och fogden också gjort ett misslyckat utmätningsförsök.

Förutom misstankarna om att ha sålt byggnader utan lov är mannen också misstänkt för narkotikabrott, men det brottet har inte begåtts på Gotland. Mannen som hittades på en restaurang i centrala Göteborg kommer att vara frihetsberövad till på lördag. Då ska åklagaren på Gotland ta beslut om mannen ska fortsätta att vara anhållen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".