Bidrag som ska öka företagsamheten

ALMI Företagspartner på Gotland får 580 000 kronor i bidrag från kommunen till projektet Företagstrappan, som skall öka sysselsättningen här på ön. Projektets väntade resultat är 120 till 200 utbildade och start av 45 nya företag.

Kommunen motiverar bidraget med att det behövs en ökad sysselsättning inom den privata tjänstesektorn - de sysselsatta inom offentliga sektorn är redan förhållandevis hög.

Däremot blir det avslag för kulturföreningen Roxy som sökt pengar från kommunen för att marknadsföra och sälja kulturevenemang och även för att lyfta fram jämställdhets- och feministiska frågor under Almedalsveckan.

Anledningen till avslagen är i första fallet att satsningen tangerar eller överlappar redan befintliga verksamheter och i det andra fallet att pengar redan reserverats till beslutade eller planerade insatser för att genomföra det regionala tillväxtprogrammet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".