Trångt hos Alfa-kassan i Hemse

Alfa-kassan i Hemse växer. Efter sommaren nyanställer kassan två personer och fler får man inte plats med i lokalerna berättar enhetschef Håkan Koinberg.

Arbetslöshetskassan Alfa, som bland annat betalar ut arbetslöshetsersättning till de som inte tillhör någon a-kassa, har 200 anställda i hela landet och 33 av dessa jobbar i Hemse.

-Det sägs att arbetslösheten har gått ned, men det är ingenting som syns hos oss i alla fall. Inte vad jag kan tycka, säger Eija Haajo, handläggare på Alfakassan i Hemse.

Personalen i Hemse handlägger ärenden i hela landet och kassan har nästan fördubblat sin verksamhet under de senaste fem åren. Biträdande enhetschef Annika Bofride tror att ökningen delvis beror på att många unga som ännu inte har kommit in på arbetsmarknaden vänder sig till Alfakassan.
Alfakassan startade 1998 och Hemsekontoret ligger mitt i ett radhusområde ägt av GotlandsHem. Sju lägenheter har byggts om till kontorsutrymmen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".