Industrijobben har en framtid anser fackbas

Det finns en framtid för industrin och det behövs nya satsningar på industrijobb på Gotland. Det tror och anser IF Metalls förbundsordförande Stefan Löfven som besökt arbetsplatserna Nimbus och Cementa.

Fokus las vid Nimubus ökade omsättning där man nu har fler anställda än någonsin.Det nämndes också att industrin har samma betydelse för Sveriges välfärd och BNP idag som för 30 år sedan. Skillnaden är att det är färre anställda inom industrisektorn men att tjänsterna inom den industrirelaterade sektorn har ökat.

Så trots att att gummifabriken i Hemse nyligen varslat åtta personer, och att industriGotland trots Nimbus framgång ,aldrig riktigt hämtat sig efter efter nedläggningen vid Flextronic - det är betydligt färre anställda inom industrin idag. Så tror IF Metalls ordförande Stefan Löven att industrin ändå är det Sverige ska satsa på i framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".