Motorbuller stör Follingbobor

Boende vid Rosendal i Follingbo störs av buller. Det handlar både om övningskörning med motorcyklar, folkracetävlingar och buskörning.

De boende vid Rosendahl tycker att störningarna och verksmheten ökat de senaste åren och har flera gånger framfört sina klagomål till kommunen. Miljö- och höälsoskyddskontoret har samlat synpunkterna och vill nu att någopnting görs för att minska störningarna. I omrrådet finns vägverkets övningsbana för motorcyklar, men enligt de boende förekommer också mycket buskörning. Här ligger också motorklubben Gutarnas folkracebana och även här anser de boende att bullret och körningarna ökat. I närheten finns också flera skjutbanor som stör. Dessutom är det alltfler som söker sig till stenbrottet i Svajde och gör att biltrafiken ökat. Sammantaget anser miljö- och hälsoskyddsinspektörerna att olägenheterna för de boende i Follingbo nu måste diskuteras och om möjligt regleras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".