Mataffär i östra Visby läggs ner

Bingebyhallen i Visby läggs ner. Anledningen är att Ica bygger ny stormarknad i Visby, men också att Bingebyhallen inte gått bra ekonomiskt de senaste åren.

På onsdagen informerades de anställda. Från facket tror man att förhandlingarna om arbetstillfällena kommer att kunna inledas i augusti. Något datum för när butiken stängs är inte sagt, men att det blir inför sommaren 2007.

Bingebyhallen har idag tolv anställda. Samtliga har erbjudits att arbeta vidare vid den Ica stormarknad som öppnar vid Romarondellen i Visby nästa år. Där kommer totalt ett 70-tal personer att anställas.

Bingebyhallen öppnade i början av 1960-talet och har sedan hösten 2005 drivits av en av de anställda. Fastigheten ägas av förre ica-handlaren Thomas Hellberg, Visby.

Nedläggningen av Bingebyhallen är en i raden av butiksnedläggningar de senaste åren. Förra året las Konsum på Fårö ner, precis som lanthandlarna i Vamlingbo, Gothem och vid Isums. Idag återstår 20 lanthandlare på Gotland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".