Många lediga omvårdnadsplatser i skolan

Nu är intagningen till gymnasieskolorna på Gotland i höst klara. Men fortfarande finns flera lediga platser kvar, främst på omvårdnadsprogrammet.

Sammanlagt finns nästan 1 100 platser i gymnasiet, av dem 854 på de kommunala gymnasieskolorna och 228 på Donnergymnasiet i Klintehamn och Slite. När intagningen nu presenteras av barn. och utbildningsförvaltningen har 997 elever fått plats på något av de nationella program de sökt.

I de kommunala gymnasieskolorna finns det 45 lediga platser. Flest på omvårdnadsprogrammet där det finns 22, följt av naturbruksprogrammet med 11 lediga platser.

De elever som inte fått plats på nationellt program kommer att erbjudas plats på det individuella programmet på Trojaborggymnasiet.

På de fristående Donnergymnasierna finns lediga platser på samhällsvetenkapsprogrammet och hotell- och restaurangprogrammet i Slite samt på Estetiskt program - bild och form i Klintehamn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".