Skatteåterbäring i augusti

I mitten av augusti, vecka 33, börjar de första utbetalningarna av skatteåterbäring för de som använt förenklad självdeklaration och som får pengarna insatta på konto. Veckan efter, vecka 34, skickas utbetalningsavierna.
Den andra utbetalningsomgången sker i början av september (vecka 36 respektive 37) och för de med särskild deklaration kommer eventuell skatteåterbäring först under de första veckorna i december (vecka 49 respektive 50). De som får sitt skattebesked med underskott på skattekontot under augusti måste betala in skatten på skattemyndighetens post- eller bankgiro senast den 12 november. De som får slutskattebesked i september måste betala in underskottet senast den 26 november. Kommer slutskattebeskedet i december ska ett eventuellt underskott vara bokfört på skattemyndighetens bank- eller postgiro senast den 26 februari 2003.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista