Fel i färja som ersatte trasig färja

Destination Gotlands gamla lilla snabbfärja HSC Gotlandia I har gått sönder - samma dag den började ersätta den nya lilla snabbfärjan Gotlandia II som fick motorproblem efter en brand i måndags.

Nu är det en av maskinerna som gått sönder, vilket lett till en dryg timmes förseningar under onsdagen.

Avgången från Visby 13:55 blev 14:55 istället, med ankomst Nynäshamn 18:05 istället för 16:45. Det gör i sin tur att kvällens avgång från Nynäshamn 17:20 istället blir klockan 18:35, med ankomst till Visby 21:55 istället för 20:10.

Destination Gotland har tekniker ombord som ska försöka laga felet på HSC Gotlandia I under dagen och natten. Peter Lindström som är bokningschef vid Destination Gotland säger att de räknar med att hon ska gå enligt tidtabellen i morgon torsdag.

Den nya snabbfärjan HSC Gotlandia II som drabbades av brand i en av motorerna i måndags har tagits ur trafik tills dess att orsakerna till hennes motorproblem har utretts och ska under tiden ersättas av HSC Gotlandia I.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".