Polisingripande mot campingbråk

På onsdagskvällen gjorde polisen en aktion mot de som bråkat vid Norderstrand norr om Visby de senaste dagarna. Bland annat rapporterades åtta personer och en person greps. Vid femtiden på morgonen rapporterade polisen att stämningen under natten varit lugnare.

Det var tre polispatruller som kom till Norderstrand vid halv nio, när det kom rapporter om att det började bli stökigt igen. De gjorde bland annat husrannsakan i tre bilar som stod på parkeringen utanför. I bilarna hittades yxor, en batong, en bultsax och andra verktyg som polisen beslagtog.

I en av bilarna hittades en stulen id-handling och det gjorde att en person greps misstänkt för stöld alternativt häleri och blev också misstänkt för ringa narkotikabrott. Han släpptes senare av åklagare.

Dessutom rapporterades åtta personer för olovlig camping eftersom de bott på parkeringen, samtliga är killar födda i slutet av 80-talet.

Polisen tog också två anmälningar om ofredande och i det ena fallet beslagtog polisen fronten till en bilstereo för att campinggästerna skulle få lugn och ro.

Enligt polisens vakthavande befäl verkade oroligheterna genom ingripandet ha dämpats i natt och att det i stort varit lugnt. Dock var det ett mindre bråk mellan två personer vid Norderstrand strax efter klockan fyra på morgonen, men ingen av dem ville göra någon anmälan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".