Nytt äggpackeri kan få fler anställda

Nu är det klart att företaget Gotlandsägg ska bygga upp ett nytt äggpackeri i en industrilokal i Ruda utanför Högsby i Småland, som ska ersätta det nedbrunna packeriet i Fliseryd.  I mitten av oktober räknar man med att vara i gång igen i full skala.

Det gamla packeriet i Fliseryd brann ner för drygt en månad sedan och nu köper Gotlandsägg nya lokaler av Högsby kommun. I första hand av en anledning, säger Gotlandsäggs vd Magnus Bolin. Lokalerna ligger bara en mil från Fliseryd där många av de anställda bor.

Det handlar om tio anställda som får börja arbeta i Ruda den 15 augusti. I mitten av oktober räknar man med att vara i gång igen. Tills dess ska lokalerna anpassas både invändigt och utvändigt.

Efter branden har sex andra företag inom säljbolaget Stjärnägg hjälpt till att packa Gotlandsäggs volymer. Några av de anställda kunnat arbeta i packeriet på Gotland, några har varit hemma. Korttidspersonal och semestervikarier fick sägas upp.

Enligt Magnus Bolin kan det på sikt bli tal om fler anställda eftersom den maskin man köper in kan packa mer än man kommer göra till en början.