Kommunchefer skrivna på fastlandet

Trots att kommunledningens vill få fler av dem som jobbar och pluggar på Gotland att mantalsskriva sig här, så är flera av kommunens högsta chefer fortfarande skrivna på fastlandet. En av de som fortfarande är folkbokförda på fastlandet är socialdirektören Annica Winberg.

Annica Winberg fick jobbet som socialdirektör 1 oktober 2004 och alltså är fortfarande folkbokförd i Sölvesborg i Blekinge, där hon bor i det lilla samhället Norje tillsammans med en sambo och en vuxen son.

Andra som också är skrivna på andra håll är miljö- och hälsoskyddskontorets förvaltningschef Jan von Wachenfeldt, som fick sitt jobb för fem år sedan, den 1 maj 2001, Jan von Wachenfeldt är fortfarande skriven i Nynäshamn, där han bor med sin fru och en vuxen dotter.

Personaldirektören i kommunens arbetsgivarteam Gun Tidestav, som är den som medverkar när högre tjänster ska tillsättas, hon är själv skriven i Enköping. Gun Tidestav tillträdde i mitten av juli 2002.

En fjärde högre chef inom Gotlands kommun som också är skriven på fastlandet är stadsarkitekten Carin Johanson som började den 1 juni 2004. Hon bor i Falsterbo i Vellinge kommun i Skåne tillsammans med sin man och två barn som är 18 och 12 år.

Fast att de inte är skrivna här behöver inte betyda att de gör fel. Tillfälliga jobb medger numer att man inte behöver skriva sig där man jobbar. En annan regel är att om man har kvar sin familj på en annan ort än där man jobbar så behöver man inte heller skriva sig på jobborten.