Försvaret säger upp hyresgäster vid Blåhäll

Personal vid försvaret på Gotland har blivit uppsagda från sina stugor vid Blåhäll. Försvaret har låtit sina anställda hyra stugorna intill Tofta skjutfält men i och med nedläggningen av P18 så har avtalen nu sagts upp. I framtiden kan det bli så att även andra än gotlänningar får hyra stugorna

I och med att P18 läggs ner så kommer området tofta skjutfält och därmed också stugorna vid blåhäll att hyras av amfibieregementen och det är därför som hyresgästernas avtal sagts upp.

Lennart Wallin har tillsammans med sin fru Anna hyrt en av stugorna i sex år och tycker att det är tråkigt om de inte får hyra det mer:

- Eftersom att Tofta skjutfält fortfarande hör till försvaret så tycker jag att de som jobbar inom försvaret här borde få fortsätta hyra, säger han.

Ronny Larsson är garnisionschef på gotland och säger att risken finns att amfibieregementet väljer att ändra förutsättningarna för uthyrningen av stugorna även om han tror att det fortfarande kommer att hyras ut till personal inom försvaret. Men då inte automatiskt till gotlänningar.