Vanja får bygga sitt hus i Sundre

Nu får Vanja Larsson i Sundre bygga ett nytt bostadshus. Lantbrukaren Vanja Larsson fick tidigare nej av länsstyrelsen på Gotland till bygget av ett nytt hus, eftersom hon inte orkar bo kvar i sitt gamla omoderna hus.

Länsstyrelsen ansåg att placeringen av det nya huset och friggeboden skulle medföra påtaglig skada på landskapsbilden.

Men länsstyrelsens nej väckte kraftiga kritik bland hennes grannar, eftersom hon då skulle tvingas flytta från gården som hon och hennes familj brukat i många år.

Frågan väckte också stor uppmärksamhet i media och nu har länsstyrelsen tagit ett nytt beslut om att Vanja Larsson får bygga bostadshuset och friggeboden, på en lite annan plats än den ursprungliga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".