Ung gotländska misstänks för grovt skattebrott

En ung gotländska misstänks för grovt skattebrott i Stockholm. En förundersökning har inletts mot henne, efter en granskning som Skattemyndigheten gjort.
Gotländskan sitter i styrelsen för ett bolag som hyrt ut arbetskraft. Det handlar om ett bemanningsföretag - ett bolag med drygt 3,2 miljoner kronor i omsättning, som hyrt ut personal till andra och alltså fått betalt för det. Men de redovisade skatterna står inte i proportion till de verkliga pengaflödena. Den här förundersökningen är resultatet av en av de kontroller som Skattemyndigheten gjort. I drygt tre års tid har mindre företag i Stockholms län specialgranskats och enligt skattekontoret i Visby har granskningen medfört över 100 miljoner kronor i skattehöjningar. Det är en av skatterevisorerna från Gotland som lett specialprojektet som alltså gått ut på att särskilt syna mindre företag i sömmarna. Med åren har det blivit närmare 300 företag som granskats.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".