Livsmedelsinstitut vänder sig till fastlandet

Snart börjar verksamheten för Gotlands livsmedelsinstitut i före detta kycklingslakteriets lokaler i Visby. Och för att få kunder kommer de också att rikta sig mot fastlandet, säger verksamhetsledaren för livsmedelsinstitutet Susanne Welin Bergner
Gotlands livsmedelsinstitut är ett projekt inom Almi företagspartner Gotland som har skapats i samarbete mellan näringslivet, LRF, Länstyrelsen, Högskolan, kommunen och Almi. Målet är att uppnå ökad förädlingsgrad, produktutvekling och volym i Svensk livsmedelshantering. Huvuduppgift är att arbeta med utveckling på uppdrag av företag. Livsmedelsinstitutet fick av staten i samband med omställningsarbetet åtta miljoner kronor som skall fördelas på tre år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".