Fortsatt tidningsflyg till Gotland

Utdelningen av Dagens Nyheter och Dagens Industri påverkas inte av att Visby flygplats stängs nattetid från och med den första januari 2007.

Det är Luftfartsverket som beslutat dra ner på bemanningen vid flygplatsen från och med januari nästa år och stänga flygplatsen nattetid. Orsaken är att det är mycket sällan som någon behöver utnyttja flygplatsens beredskap under nätterna, och då ser Luftfartsverket det här som ett sätt att spara pengar.

Ingen av de myndigheter som fått lämna synpunkter har något emot att beredskapen på flygplatsen tas bort under nätterna. Sjöfartsverket har inte svarat, och de undersöker just nu möjligheten att få dispens för att själva använda flygplatsen nattetid utan att Luftfarstverkets personal är på plats.

Men flygplatsen kommer inte att stänga förrän tidningsflyget från fastlandet landet. Det innebär att utdelningen av Dagens Nyheter och Dagens Industri kommer att fortsätta som idag. Dagens Nyheter har 2200 prenumeranter på ön och Dagens Industri 400.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".