Hyresgästerna fick stå för notan

Gotlandshems verkställande direktör Carl Eklund har de senaste åren bjudit hem ett 40-tal personer på nyårsdagen och bjudit dem på bland annat mousserande vin.

Notan har hyreshästerna i Gotlandshem stått för.

Festligheterna hos vd Carl Eklund var tidigare en del av Fornsalens nyårsfirande, men det samarbetet upphörde när Fornsalen bytte chef för ett par år sedan.

Till bjudningen har Eklund köpt hem åtta flaskor mousserande vin av typen Rotari Brut Riserva och två boxar lådvin. Det kostade i år 1 143 kronor.

På redovisningskvittot har han skrivit att det rör sig om ”Utlägg i samband med sedvanlig mottagning nyårsdagen 2006. Deltagare cirka 35-40 personer från stat, kommun och näringsliv på Gotland.” 

Men trots att Carl Eklund enligt momslagen är skyldig att redovisa både syfte och vem som varit på kalaset så vill Carl Eklund inte berätta vilka gäster han haft hemma på besök.

Jon Pelling
jon.pelling@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista