Riksutställningar och färjetrafik oroar Fp

Folkpartiet på Gotland är kritiskt till att företrädare för deras eget parti vill stoppa flytten av Riksutställningar. Särskilt kritiska är det för att Folkpartiet driver frågan utan att kontakta partiet på Gotland.

Att riva upp beslutet om Riksutställningar skulle vara dåligt för både Gotland och personalen, eftersom allt redan är klart. Förutom att Riksutställningar ger Gotland mer än 60 nya jobb ger det även arbete för företagare på ön.

Enligt Bror Lindahl som är ordförande för Folkpartiet på Gotland ska de nu kontakta partiledningen och kräva att de uttalar sig för att det fattade beslutet ska gälla, och att Riksutställningar ska flytta till Visby.

Folkpartiet på Gotlans oroar sig också över gotlandstrafikens framtid. Rikstrafikens nya underlag för upphandling färjetrafiken anser de är en skymf mot gotlänningarna.

Folkpartiet på ön accepterar inga försämringar i färjetrafiken, och de vill att regeringen nu ger Rikstrafiken nya direktiv för gotlandstrafiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista