Nya problem med färdtjänstresorna

Många färdtjänstresnärer har fått vänta länge på sina transporter de senaste veckorna. Resenärer som ska hem från Visby lasarett har till exempel vissa dagar blivit sittande i flera timmar i väntan på färdtjänsten.

Det är framförallt rullstolsburna patienter som fått vänta länge på sina färdtjänsttransporter. Anledningen är att det saknas specialfordon där rullstolarna får plats.

Situationen blev inte bättre av att Samres i Eskilstuna, som sköter alla bokningar av färdtjänst och sjukresor på Gotland, hade växelhaveri under några timmar i fredags.

Gute Taxi, som kör färdtjänsten, ska enligt avtalet med kommunen ha sju specialfordon i trafik. Men flera är på verkstad och vissa dagar har bara fyra färdtjänstbussar varit i bruk.

Göran Lohrén är verksamhetsansvarig för kommunens färdtjänstresor och han medger att situationen inte är bra. Men lovar att man skall försöka åtgärda bristerna så fort som möjligt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista