Både framtidstro och oro i Fårösund

Nya bostäder, golfbana, marina och företagslokaler är på gång och det planeras för fullt i Fårösund. Nedläggningen av KA3 verkar inte ha blivit den dödsstöt för norra Gotland som många befarade.

På måndagskvällen hade UNG, föreningen Utveckling Norra Gotland, bjudit in politiker och allmänhet till diskussionmöte på Kustparken, för att följa upp hur det går med visionerna för Fårsösund.

När KA3 lades ner fick till exempel filmstudion Kustateljén del av statens omställningspengar. Totalt har stat och kommun bidragit med 45 miljoner kronor. Då skapades också ”vision Fårsösund” med målet att det skulle bli 300 nya arbetstillfällen innan 2013 och att befolkningen skulle öka.

Men trots att både jobben och invånarantalet faktiskt ökar igen, kom det i går fram en hel del kritik mot hur stat och kommun agerat i Fårösund. Oron är nu stor för att samhällsservicen rustas ned, inte minst att vårdcentralen läggs ned.

Reporter Anna Jutehammar
e-post: anna.jutehammar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista