Inga kommunala bidrag till fäktsal

Gotlands fäktklubb har fått avslag på en ansökan om ett investeringsbidrag för att anpassa den nya gymnastiksal som byggs vid Atheneskolan för just fäktning.

Vid en sådan anpassning skulle klubben dessutom vara i behov av hyresbidrag, för att på sikt kunna stanna i den nya lokalen, men inte det heller beviljades.

Klubben har tidigare inte behövt betala hyra för sin verksamhet i Atheneskolans gamla gymnastiksal.  Därför beviljades i alla fall hyresbidrag motsvarande ett år för att klubben ska kunna ha en  tillfällig lokal. Och på sikt kan  klubben eventuellt få rum i idrottscentret på P18.

Ett medborgarförslag om att kommunen tillsammans med Gotlands idrotts och varpaförbund borde anlägga varpabanor och varpaarrangemang i mer turistvänliga miljöer, för att främja  varpan som kulturminne, behandlades också på sammanträdet.

Nämnden ansåg att förslaget var bra men att initiativet i så fall måste komma från föreningarna själva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista