Chockbesked för Arbetslivsinstitutet

Arbetslivsinstitutet som flyttade en del av verksamheten till Visby för knappt ett år sen, läggs ner. Det föreslår regeringen i sitt budgetförslag som presenterades på måndagen.
 -Vi är lite chockade, säger Åsa Backman, klubbordförande för ST, som är ett av fackförbunden på institutet, till TT.

- Att det skulle bli någon form förändring var man i och för sig beredd på. -Vi har fått olika signaler, men det vi inte visste var att hela Arbetslivsinstitutet ska läggas ned. Regionerna som nyligen utlokaliserats, våra företagshälsovårdsutbildningar och skyddsingenjörsutbildningar - nu drar man bara ett streck över alltihopa och lägger ned, säger Åsa Backman till TT.

Moderate riksdagsledamoten Rolf K Nilsson vill inte kommentera regeringens budgetförslag förrän han sett den i sin helhet, men han säger ändå att han inte kommer att rösta mot förslaget om Arbetslivsinstitutet, även om den skulle drabba gotländska arbetstillfällen.

Den här budgeten innehåller så många andra bra saker, så det kompenseras, menar Nilsson, som ”inte tänker fälla nån regering bara för att några jobb kanske försvinner från Gotland.”

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".